Urgent-dochter Itasja veulenkampioen

Ook de Centrale Keuring van Geldeland die plaats vond in Ermelo leverde ons succes op.

Itorino
Itorino
Itasja (click to enlarge)
Itasja (click to enlarge)

Twee veulens van Urgent presenteerden wij. Het merrieveulen Itasja van Harry van Mielo uit Wehl werd Kampioen. Zij komt uit de Beatasja, een stermerrie van Talos. Itasja werd door de jury omschreven als een tuigtypisch veulen met een lange hals en veel kap. Ze showdt zich met ruimte in de bewegingen en heeft een sterk achterbeengebruik. Itasja mag naar de Nationale Veulenkeuring.

Een eerste premie was er voor Itorino. Dit hengstveulen is van Ties Buitink. Itorino komt uit de keur preferente Fabricius-dochter Madolein.

Beide driejarige merries werden ster. Ze zijn van Henk van ’t Hof uit Nunspeet. Floortje is een dochter van Vaandrager HBC uit Baroska van Nando.

Fleur is een dochter van Nando uit Niasia van Proloog.

De merrie Cidolein K, een dochter van Stuurboord,van Jan Veldhuis uit Opeinde legde voor de tweede keer de alternatieve IBOP af. Ze scoorde ook nu weer ruim voldoende (77,5 punten). Op de CK Norg kan ze nu keur worden.

Met de Talos-dochter Barana van Fabienne Hellendoorn namen wij deel aan het Kampioenschap merries. Barana hoorde bij de overrijders en haar elegante show leverde haar de vierde plaats op.

Itasja
Itasja
Barana
Barana
Cidolein
Cidolein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*