Fiderose Algemeen Kampioen in Norg

Fiderose
Fiderose

Predicaten voor alle merries

De Centrale Keuring in Norg was voor ons een dag met prachtige resultaten.

Het mooiste was dat de driejarige Fiderose van Jan Gast Algemeen Kampioen werd. Vorig jaar werd deze Patijn-dochter tweede op deze CK maar nu kon ze allen achter zich laten. Ze kreeg een lovende toelichting van de jury waarbij ze geprezen werd om haar geweldige drafvermogen. Moeder Side Rose behaalde bij ons het keurschap en het is voor ons een eer dat wij nu met haar dochter dit prachtige resultaat kunnen behalen voor Jan Gast die er bijzonder blij mee was.

Nog twee driejarigen kregen wij voorts ster. Dat was ten eerste de mooie Fiona Jerina (v.Manno) van Wim Veneklaas Slots. Zij mocht deelnemen aan de kampioensformatie.

Ster werd ook de edele schimmelmerrie Fogieta, een jonge Victory van Wim Veneklaas Slots. Zij kwam uit op plaats zes.

Ook bij de vier t/m zevenjarige stamboekmerries deden onze paarden het goed. Cidolein K, de Stuurboord van Jan Veldhuis trad heel best op en werd in haar rubriek kampioen en mocht deelnemen aan de kampioenskeuring. Ze werd echter ook  meteen keur omdat ze pas geleden al twee keer een voldoende alternatieve IBOP heeft behaald. Ze mocht daarom ook deelnemen in de rubriek keur/elitemerries en daar werd ze heel fraai tweede en mag ze naar de Nationale Tuigpaardendag.

Voor Nico Kemp presenteerden wij de vier jarige Urgent-dochter Elfie. Zij kan ook heel best bewegen. Ze werd ster en kwam uit op plaats drie.

Een heel mooi succes was er ook voor het heel best bewegende Urgent-merrieveulen Inola van Theo Mittendorff. Zij ging op kop in haar rubriek en mag naar de Nationale Veulenkeuring.

1 reactie op “Fiderose Algemeen Kampioen in Norg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*