Jaaroverzicht seizoen 2013

Fiderose

We hebben de keurings- en sportresultaten weer eens allemaal op rij gezet.
Het keuringsseizoen was voor ons bijzonder succesvol, onze trainingstal had namelijk de Kampioen van Nederland in huis. Dat was de elke keer weer geweldig optredende Patijn-dochter Fiderose van Jan Gast uit Almelo. Op de Centrale Keuring Noord in

Fiderose

Norg was zij al de beste en op de Nationale Keuring op de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo kon zij alle merries achter zich laten. Zij werd de Beste driejarige merrie van Nederland. Een geweldig succes voor Jan Gast die zijn merries al jaren aan ons toevertrouwd. Met de Manno-dochter Siderose, de moeder van Fiderose, behaalden wij zowel aan de hand als aangespannen ook de nodige successen en zij werd bij ons keur. Fiderose wordt nu bij ons voorbereid op het komende seizoen waarbij zij aangespannen zal worden uitgebracht.

Fiderose, huldiging met Jan Gast
Cidolein

Ook een fraai succes wist de zesjarige Stuurboord-dochter Cidolein van Jan Veldhuis uit Opeinde te boeken. Zij kwam bij ons als veulenboekmerrie op stal. In Norg werd ze ster en was ze kampioen van de vier t/m zevenjarige stermerries. Inmiddels hadden wij met haar op de alternatieve IBOP 77,5 punt weten te realiseren zodat ze in Norg ook meteen keurmerrie werd. Als keurmerrie kreeg ze in Norg vervolgens een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag en daar stond ze zesde. Aangespannen begon ze steeds beter te presteren en in de competitie midden wist ze dan ook op een fraaie derde plaats te eindigen.

Cidolein
Fogieta

Ster werden verder de driejarige Victory-dochter Fogieta van Wim Veneklaas Slots uit Zeyerveld. Ook van dezelfde eigenaar is de Manno-dochter Fiona Jerina. Zij mocht in Norg naar de Kampioensformatie en werd dus ook ster.

Voor Henk van ‘t Hof uit Nunspeet brachten wij ook twee driejarige merries voor en ook zij werden ster. Het waren de Vaandrager HBC-dochter Floortje en de Nando-dochter Fleur.

Heel mooi was het ook dat Elfie, een dochter van onze KWPN hengst Urgent, ster werd. Elfie is van Nico Kemp.

Elfie

Urgent scoorde afgelopen jaar ook goed met zijn veulens.

Urgent

In Norg kwam merrieveulen Inola, gefokt door Theo Mittendorff, op kop in haar groep en mocht naar de Nationale Keuring. Inola is aangekocht door Jan Veldhuis.

Inola

Op de CK Ermelo werd het merrieveulen Itasja van Harry van Mierlo uit Wehl kampioen en mocht uiteraard ook naar de Nationale Keuring. Beide veulens scoorden daar een vijfde plaats in hun groep.

Itasja

Een eerste premie was er in Ermelo ook voor het hengstveulen Itorino van Ties Buitink uit Klarenbeek.

Itorino

Wat betreft de hengsten: de driejarige zoon van Urgent Falco, die wij op de hengstenkeuring in Hardenberg aanboden, werd ster.

Falco

Voor Stefan Rozendaal presenteerde wij de vierjarige hengst Emilano, een zoon van Manno, op de herkansing en hij kreeg groen licht voor het verrichtingsonderzoek. Dat heeft hij met goed gevolg afgelegd en Emilano werd dan ook ingeschreven in het stamboek.

Emilano

Concoursen

De paarden Optimaal, Urgent en Darius werden aangespannen uitgebracht en ook daar kunnen we spreken van geregeld een mooi succes.

Optimaal
Darius

Ook brachten wij voor Fabienne Hellendoorn uit Soest de Talos-keurdochter Barana weer een enkele keer uit. Op haar laatste concours in Hoogland werd ze derde. Barana verwacht volgend jaar een veulen van Cizandro.

Barana

Cidolien van Jan Veldhuis werd zoals we al melden ook aangespannen uitgebracht. In de competitie kwam ze dus uit op plaats drie.

Wij waren door de organisatie van CH Luttenberg gevraagd om tesamen met de rijders ter gelegenheid van het tienjarige bestaan een show te brengen. Dat werd een gigantisch succes. Wij droegen ons steentje bij met ons span Urgent en Optimaal met als gastrijder ‘Frans Duijts’. De show met diverse ‘zangers’ leverde de nodige hilariteit op en werd door zowel organisatie als publiek zeer gewaardeerd.

Wij willen onze klanten heel hartelijk danken voor het in ons gestelde vertrouwen en willen hen maar ook andere tuigpaardmensen heel graag van dienst zijn het komend seizoen.

“Frans Duijts”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*