Fiderose derde in Grande Finale

Met dank aan Geert Bouius voor de foto’s.

Fiderose
Fiderose (klik om te vergroten)

Op de Twentsche Tuigpaardendag in Ambt Delden brachten wij bij de nieuwelingen de stermerrie Fiderose van Jan Gast uit. Deze Patijn-dochter was vorig jaar Nationaal Kampioen bij de driejarigen. Fiderose presenteerde zich tijdens de eerste presentatie in Ambt Delden heel goed.

Fiderose
Fiderose (klik om te vergroten)

Ze is een merrie met heel veel vermogen en ze won deze rubriek. Ze mocht dus naar de finale waarin zes paarden. In de eerste omloop van deze finale werden we weer als eerste binnen geroepen.

Vervolgens werden de eerste vier uitgenodigd voor de herkansing. Dat was voor de jonge Fiderose nog net even wat veel. Ze maakte zich druk en er ontstonden fouten in haar show. Ze werd derde, een goed begin van deze nieuweling.

Ter gelegenheid van het 35-jarige bestaan van de organiserende vereniging was er een showrubriek voor oud-winnaars. Het moest een ‘damesrubriek”worden en daar was door de rijders zeer creatief mee omgegaan. De rubriek werd ook geplaatst en wij werden tweede met, die wegens een blessure vorig jaar niet is uitgebracht. De vos van Allette Brouwer showde als vanouds op zijn bekende voorname wijze. Er was ook een prijs voor ‘de meest sexy dame’ en die prijs werd aan ons toegekend.

 

Sexy dame
Sexy dame

In een show van KWPN hengsten presenteerden wij Urgent aangespannen en heel vrij en blij toonde hij zich aan het publiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*