Goed begin buitenseizoen in Lemele

Eejoys
Eejoys

Op Koningsdag waren wij met onze tuigpaarden op het concours in Lemele, een gezellig concours met goed bezette rubrieken.

In de oefenrubriek voor nieuwelingen brachten wij de stermerrie Eejoys A (v.Manno) van Wim de Waal uit.  Voor Eejoys in alles natuurlijk nog nieuw en zij nam heel oplettend en attent alles waar wat er zo links en rechts om haar heen gebeurde. We behoorden bij de herkansers en in die tweede ronde was Eejoys al veel vrijer en wist ze de derde plaats te behalen. Een mooi begin voor deze deftige merrie.

In de lage limietklasse brachten wij onze keurmerrie Cidolien (v.Stuurboord) uit. Ook Cidolein behoorde bij de herkansers en haar elegante en gedragen show werd ook beloond met de derde plaats.

Cidolein
Cidolein
Urgent
Urgent

Voor onze KWPN hengst Urgent zat er eveneens de derde plaats in. Hij showde weer heel spontaan, kwam heel mooi terug in het front en zijn expressieve voorbeengebruik is altijd heel opvallend waarbij hij ook goed op het achterbeen blijft. Van Urgent zijn alweer diverse veulens geboren dit voorjaar en hij heeft inmiddels ook alweer een aantal merries gedekt.

Na een jaar niet te zijn uitgebracht maakte Tirano nu een sterk wedstrijdbegin. In de ereklasse werd de vos met zijn rijke tuigtypische front weliswaar zesde maar in de damesrubriek reed Allette Brouwer haar vos heel verdienstelijk naar de derde plaast. Tirano deed zeker heel goed mee in deze kopgroep.

 

Tirano
Tirano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*