Fiderose tweede in nieuwelingenklasse

Fiderose (foto door Geert Bouius)
Fiderose (foto door Geert Bouius)

Op Hemelvaartsdag brachten wij op het concours in Bennekom de stermerrie Fiderose, een dochter van Patijn, van Jan Gast uit in de nieuwelingenklasse. Ze was indoor al een keer uitgebracht en werd toen derde. Op het grote terrein in Bennekom  deed ze het heel goed. Twee paarden mochten een herkansing aangaan en dat waren de KWPN hengst Fantijn en Fiderose.  De merrie liet zich door niets van de wijs brengen. Ze liet zeker bij stukken al zien wat ze kan en begon er al echt in te klimmen. We behaalden een eervolle tweede prijs met Fiderose.

Fiderose (foto door Geert Bouius)
Fiderose (foto door Geert Bouius)

In de lage limietklasse brachten wij Cantor, een zoon Tivoli Sunday Boy, uit. De vos, die ook voor het eerst werd uitgebracht, was bij stukken goed maar maakte nu nog te veel fouten om voor een hoge klassering in aanmerking te komen. We werden zevende.

Cantor
Cantor

Cidolien kwam uit in de tussenlimiet. Haar show werd deze keer beloond met de zevende plek.

Cidolein
Cidolein

In een volle en  zwaar bezette hoge limiet kwam de hengst Urgent vandaag uit op de achtste plek. Optimaal was voor het eerst mee dit jaar. Hij liep weer lekker los door zijn lijf, maakte front, treedt achter ver onder en hij  heeft altijd veel voorbeengebruik maar het was blijkbaar toch niet genoeg voor een  hoge klassering.

Optimaal
Optimaal

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*