Keurings- en aangespannen successen in Schayk

Urgent
Urgent

Op de centrale keuring van Noord Brabant in Schayk brachten wij de zevenjarige Catherina HBC, een dochter van Tendens HBC, van Hans Castelijns uit Hapert voor. Op de lokale keuring in Boxtel kreeg ze een uitnodiging voor centrale keuring. In Schayk liet de merrie zich heel best zien. Ze ging op kop in haar rubriek, ze werd ster en vervolgens ook meteen elite merrie.  Wij hadden namelijk al twee keer een voldoende alternatieve IBOP met de merrie weten te behalen. Als elitemerrie werd ze vervolgens uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag. Ze mocht ook deelnemen aan de kampioenskeuring en daar werd ze tweede achter haar stalgenoot Girzela van Hans Castelijns. Een prachtig succes voor Castelijns en ook  voor Catherina die in Boxtel nog veulenboekmerrie was. Castelijns kocht deze merrie via ons.

Het tweede mooie keuringssucces boekten wij met Gidora, een driejarige dochter Manno die ook van Hans Castelijns is. Zij draafde er geweldig over en werd tweede in haar rubriek en ook ster. Ook zij werd uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag.

Maar er was ook aangespannen succes want de merrie Eejoys, een dochter van Manno van Wim de Waal, behaalde waar ze voor gekomen was namelijk het predicaat keur. Ze haalde nu voor haar alternatieve IBOP 75, 5 punten, een half puntje meer dan ze voor haar eerste IBOP scoorde. Ook een mooi succes voor deze fokker.

Aangespannen brachten wij onze keurmerrie Cidolein uit in de limietklasse. Daarin wist deze Stuurboord-dochter op een mooie derde plaats te eindigen.

Onze KWPN hengst Urgent was ook best op dreef en werd in de hoge limietklasse tweede.

1 reactie op “Keurings- en aangespannen successen in Schayk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*