Pracht successen met veulens

Jendrini
Jendrini

Op de stamboekkeuring Het Zuidenveld in Nieuw Weerdinge  behaalden de veulens die wij voorbrachten fraaie successen.

Een prachtig succes behaalde het merrieveulen Jendrini VS (Cizandro x Bendrini elite van Plain’s Liberator) van Wim Veneklaas Slots uit Zeijerveld. Zij kwam op kop in de tweede groep merrieveulens en mocht naar de kampioenskeuring. Daar werd Jendrini reservekampioen in een groep heel beste merrieveulens. Zij werd omschreven als een sterk gebouwd veulen met heel veel ras en uitstraling. In beweging werd ze nog mooier, ze beweegt zowel voor als achter sterk. aldus de toelichting.  Zij mag uiteraard naar de Centrale Keuring in Norg.

Het tweede succes werd behaald met het hengstveulen Jurgent, een zoon van Urgent en de Plain’s Liberator-dochter Arwalda van B.J. Kleinlugtebeld uit Damsholte. Dit veulen kwam op kop bij de hengstveulen en werd omschreven als een veulen, dat goed in het type stond, goed op het achterbeen kwam en dat mooi vanuit het achterbeen bewoog.  Jurgent mocht deelnemen aan de kampioenskeuring waar hij zevende werd. Hij werd uitgenodigd voor de Centrale Keuring in Norg.

Het merrieveulen Jibora VS, een dochter van Urgent en Dibora (ster prok van Wodka HBC) van Wim Veneklaas Slots kwam uit op plaats vijf in de eerste groep merrieveulens. Ook zij werd geprezen om haar bewegingen. Zij mag ook naar de Centrale Keuring.

In de tweede groep merrieveulens was er weer succes voor Urgent. Zijn dochter Junola (uit Winola ster van Ganges) van Theo Mittendorff werd derde in haar groep en mag ook naar de Centrale Keuring. Zij werd ook geprezen om haar goede achterbeengebruik.

Drie aangewezen veulens is een mooi fokresultaat voor Urgent die zich een dag later op het concours Het Zuidenveld heel best showde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*