Bedankt Buitenpost en bedankt Optimaal

Fiderose (klik om te vergroten)
Fiderose (klik om te vergroten)

Op het concours in Buitenpost stond het Nationaal Kampioenschap fokmerries op het programma. Wij brachten daarin de elitemerrie Fiderose van Jan Gast uit. Fiderose werd in eerste instantie als vierde binnen geroepen. Vijf merries mochten een herkansing aangaan en wij kwamen met Fiderose vervolgens ook weer op de vierde plaats, een eervolle plek in een nationaal kampioenschap voor deze pas vierjarige merrie die de jongste van deze kopgroep was. Een week eerder werd Fiderose Kampioen in Norg bij de keur/elite merries.

Cidolein mocht net niet mee overrijden, zij werd vijfde in de lage limietklasse.

Optimaal
Optimaal (klik om te vergroten)

Daarna volgde er voor ons een zeer emotioneel moment. Wij hadden namelijk besloten om ons ereklasse paard Optimaal niet meer uit te brengen. Optimaal is 18 jaar en heeft zijn sporen meer dan verdiend. Hoewel hij nog altijd bruist van energie en nog ijzersterk beweegt leek ons nu toch de tijd gekomen om hem uit de wedstrijdsport terug te trekken. Wijlen Jan Veldhuis is de fokker van Optimaal, een zoon is van Waterman.

Buitenpost leek ons een mooi concours omdat Optimaal daar in 2004 tesamen met Leandro Nederlands Kampioen tweespannen werd.

Maar Optimaal begon zijn carrière al als winnaar. Hij won in 2000 namelijk de competitie. In 2001 was hij Kampioen bij de vijfjarigen.

Zo’n 100 keer was Optimaal bij de eerste zes waarvan hij zo’n tien maal eerste werd, 14 maal tweede en 24 maal derde.

Optimaal
Optimaal (klik om te vergroten)

Als span (2002 t/m 2008) wonnen Optimaal en Leandro 35 maal oranje, 32 maal werd het plaats twee, 30 maal plaats drie, 10 maal plaats vier en 5 maal plaats vijf.

Daarna vormde Optimaal twee jaar (2011 en 2012) een span met Balans. Dat leverde 8 maal oranje op, 5 maal plaats twee en 6 maal werd het een klassering tussen de plaatsen drie en vijf.

Optimaal was voor ons geweldig paard met een op en top wedstrijdkarakter. Altijd ging hij er voor hoewel zijn bruisende temperament in het begin weleens in zijn nadeel werkte.

Wij willen de organisatie van CH Buitenpost bedanken voor de eervolle wijze waarop er afscheid werd genomen van Optimaal.

In de baan hebben wij hem uitgespannen en lopend zijn wij de ring uit gegaan.

Optimaal en Buitenpost:   B E D A N K T

Optimaal-buitenpost-IMG-20140808-WA0001
Optimaal (klik om te vergroten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*