Fiderose in Finale der Nationale en reservekampioen elitemerries

Fiderose
Fiderose (klik om te vergroten)

De tuigpaardendag in Ermelo was een drukke dag voor ons maar de resultaten waren mooi.

De elitemerrie Fiderose van Jan Gast werd uitgebracht in de rubriek vierjarige tuigpaardmerries. Daar liepen 12 jonge merries in. Fiderose kwam eerst uit op een voorlopige vijfde plaats maar het was wel duidelijk dat ze niet op die plaats zou

blijven. Ze maakte zich heel groot en ging best, daar moest veel meer inzitten. Het werd dan ook een fraaie tweede plaats en een uitnodiging voor de Finale der Nationale

Met twaalf merries ging die Finale van start en Fiderose mocht bij de vijf besten opstellen. Daarna gingen de vijf finalisten nog een keer over en ook daar showde Fiderose groots. Zij werd vijfde. Een knap resultaat voor zo’n jonge merrie die steeds vrijer omgaat met alles wat er om haar heen gebeurt.

Fiderose
Fiderose

Fiderose werd ook aan de hand voorgebracht bij de keur/elitemerries. In Norg was ze onlangs algemeen kampioen. Vandaag werd het met twee maal 86 punten het reservekampioenschap in een zeer select gezelschap.

Eejoys
Eejoys (klik om te vergroten)

De keurmerrie Eejoys A van Wim de Waal, die in Meerkerk kampioen was bij de keur/elitemerries, kwam nu uit op plaats zes. Voor haar exterieur kreeg deze Manno-dochter 80 punten, voor beweging 76.

 

 

 

 

Voor Hans Castelijns brachten wij de driejarige stermerrie Gidora voor. Deze dochter van Manno mocht ook door naar de Finale en in een groep van tien finalisten werd ze vijfde.

Gidora
Gidora

Onze hengst Urgent streed mee om de Manno Bokaal. Hij mocht net niet mee overrijden maar showde zeker best. Hij werd vierde in deze rubriek dekhengsten.

Urgent
Urgent
Urgent
Urgent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*