Drogeham en Luttenberg

Fiderose
Fiderose (klik om te vergroten)

In Drogeham was de finale van de nationale competitie waarin wij Fiderose startten. Deze Patijn-dochter is van Jan Gast. Fiderose werd derde in deze laatste wedstrijd. Ze weet zich steeds beter te ontspannen tijdens een wedstrijd en dat kom haar prestatie ten goede. Niet aan alle competitiewedsrijden hebben we deelgenomen met Fiderose zodat we geen streepwedstrijd erbij hadden en alle wedstrijden dus telden. In de eindstand werd ze vierde.

In Luttenberg kwam Fiderose uit in de rubriek fokmerries. Daar kregen twee merries een herkansing waaronder Fiderose. In Luttenberg presteerde ze nog weer beter dan in Drogeham en werd ze tweede. Ze klom er echt in en bleef heel goed bij de les. We kregen zeer lovende reacties op haar presteren. De jury lichttte toe dat het feit dat ze met opzet werd gereden en de winnares zonder mede-bepalend was geweest. Maar Fiderose heeft dan weer geen oordoppen en geen dubbel beslag.

Urgent was ook op beide concoursen van de partij. In Drogeham was het kampioenschap dekhengsten en daarin werd Urgent zesde. In Luttenberg werd hij vijfde. Het is natuurlijk een zeer sterke rubriek maar beide keren ging Urgent weer heel best en weet hij  op te vallen door z’n sterke zuivere bewegingen en z’n expressieve voorbeengebruik.

Zowel in Drogeham als in Luttenberg brachten wij ook Cantor (v.Tivoli Sunday Boy) van Jan Veldhuis uit. De vos heeft heel veel aan beweginging in huis maar weet het nog niet helemaal foutloos te houden. In Drogeham werd hij vijfde en in Luttenberg derde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*