Keurings-en concoursseizoen 2014

Voor onze klanten hebben wij met diverse keuringspaarden ook dit jaar weer mooie resultaten weten te realiseren en dat is het doel waar wij ons optimaal voor inzetten.

Fiderose, de vierjarige Patijn dochter van Jan Gast, deed het evenals vorig jaar ook dit jaar weer heel best. Op de lokale keuring in Mariënheem presenteerden wij haar op de alternatieve IBOP en dat leverde de fraaie score van 87,5 punten op waarmee ze keur en tevens elite werd. Met deze score behaalde ze de hoogste punten wat betreft de alternatieve IBOP 2014. Op de Centrale Keuring in Norg, waar ze geweldig optrad, werd ze aan de hand zowel Kampioen keur/elitemerries als Algemeen Kampioen. Ze mocht natuurlijk ook naar de Nationale Tuigpaardendag en daar behaalde ze bij de keur/elitemerries het reservekampioenschap.

Wij brachten haar ook aangespannen uit en op haar debuut buiten in de nieuwelingenklasse in Bennekom werd ze tweede. In de Nationale competitie deed ze ook steeds vooraan mee. We konden niet alle wedstrijden met haar rijden, ze werd vierde in de eindstand. Bij het Nederlands Kampioenschap vierjarigen werd ze derde en ook in het Kampioenschap Fokmerries kwam ze uit op de derde plaats. Op de Nationale Tuigpaardendag werd ze tweede in haar rubriek en mocht ze door naar de Finale der Nationale. Daar trad ze groots op maar ze kon toch geen plaatsje bij de eerste drie binnen halen.

Eejoys A, de vijfjarige Manno-dochter van Wim de Waal, kon ook huiswaarts keren als keurmerrie met een titel. Ook met haar legden we de alternatieve IBOP af. Met 75,5 punten werd ze keur zodat ze zich op de Centrale Keuring in Meerkerk kon presenteren bij de keur/elitemerries. Daar liet ze allen achter zich en werd ze Kampioen in haar rubriek en vervolgens Algemeen Reserve Kampioen. Op de Nationale Tuigpaardendag kwam ze in deze eliteklasse uit op de 6e plaats.

Catherina HBC, de zevenjarige Tendens HBC-dochter van Hans Castelijns, keerde tenslotte ook huiswaarts als elite merrie. Wij presenteerden haar op de lokale keuring in Boxtel in de rubriek vier t/m zevenjarigen en ze kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring in Schayk. Op deze CK werd ze ster en ging ze op kop in haar rubriek. Vervolgens werd ze daar ook reservekampioen. Eerder in het seizoen hadden we haar al gepresenteerd op de alternatieve IBOP en dat leverde 78,5 punten. In Schayk werd ze met het behalen van het sterpredicaat meteen elite omdat ze dus al een voldoende IBOP op haar naam had staan en ook het prok certificaat al op zak had.

Gidora, de driejarige Manno-dochter van Hans Castelijns, presenteerden wij ook op de lokale keuring in Boxtel. Ook zij kreeg een uitnodiging voor de Centrale Keuring in Schayk. Met 76 voor exterieur en maar liefst 82 voor beweging werd ze ster en behaalde ze de tweede plaats en een ook uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo waar ze in de Finale uitkwam op de vijfde plaats.

Urgent

Aangespannen successen waren er ook weer voor onze KWPN hengst Urgent, een zoon van de preferente Waterman. Urgent behaalde zowel oranje als rode en witte linten maar moest het toch ook soms doen met een vierde, vijfde of zesde plaats waarbij hij dan wel wat zuinig weg leek te komen.

Veulens van Urgent

Drie veulens van Urgent werden uitgenodigd voor de Centrale Keuring en kregen een eerste premie. Dat zijn:

Jurgent  (uit Arwalda van Plain’s Liberator)

Jibora VS (uit Dibora ster prok van Wodka HBC)

Junola (uit Winola ster van Ganges)

Jendrini VS. Voor Wim Veneklaas Slots brachten wij het merrieveulen Jendrini VS (uit Bendrini elite van Plain’s Liberator) voor. Zij stond op de CK Norg derde in haar rubriek en werd uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag. Van die uitnodiging besloot de eigenaar geen gebruik te maken.

Optimaal

Dit jaar hebben wij Optimaal voor het laatst gepresenteerd en in Buitenpost nam hij afscheid. Dat was een indrukwekkend moment. Optimaal is 18 jaar en nog altijd bruist hij van energie. Vele malen haalde hij voor onze stal oranje binnen en naast Leandro werd hij kampioen. Hij heeft veel voor ons betekend en momenteel geniet hij bij ons nog elke dag van zijn welverdiende pensioen. Buitenpost had veel werk gemaakt van dit afscheid waarvoor wij deze organisatie hartelijk danken.

Onze keurmerrie Cidolein K, een zeer sterk bewegende dochter van Stuurboord, brachten wij aangespannen uit. Ze won oranje maar zij nam ook anderen kleuren mee. We hebben haar inmiddels verkocht.

Dit jaar brachten wij ook een paar maal de ruin Cantor, een zoon van Tivoli Sunday Boy, uit. Hij kwam dit jaar voor het eerst in de baan en is een paard met veel capaciteit. Cantor maakte zich in het begin snel druk maar pakte het steeds beter aan.

Wij danken onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen U volgend jaar weer van dienst te mogen zijn even als natuurlijk andere tuigpaardmensen die een tuigpaard keuringsklaar of concoursklaar willen laten maken.

 

Stal Saris en zijn team wenst U:

Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2015

Vriendelijk groetend,

Freek Saris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*