Drie maal tweede plaats

Op de centrale keuring op 22 juli in Ermelo deed Urgent het aangespannen goed maar ook zijn nafok deed het goed. Marius Polinder kwam namelijk met zijn veulen Kadanz, een zoon van Urgent en Elisa Elarda op kop bij de hengstveulens. De goed in het type staande en goed ontwikkelde Kadanz moest het in de kampioenskeuring opnemen tegen het beste merrieveulen. Zij werd kampioen.

Kadanz
Kadanz

Urgent deed het zelf ook best. In een goed bezette ereklasse, waarin vijf paarden mochten overrijden kon Urgent zijn voorlopige tweede plaats behouden in de finale. Hij bleef zich mooi maken en streed er met veel lef en felheid voor.

Urgent
Urgent

Een tweede plaats zat er in de limietklasse ook in voor de Patijn-dochter Fiderose van Jan Gast. In die rubriek mochten twee paarden overrijden. Fiderose klom er goed in, zij bleef eervol tweede.

Fiderose
Fiderose

De Talos-dochter Barana van Fabienne Hellendoorn brachten wij uit in de fokmerrie rubriek. Ze liep een zeer goede wedstrijd, ze heeft een groot zweefmoment en ze maakte zich mooi in het front. Zij werd ook tweede.

Barana
Barana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*