Druk weekend met de nodige successen

Afgelopen vrijdag op de KWPN keuring in Oosterhesselen werden twee veulens van Urgent aangewezen voor de Centrale Keuring. Dat was ten eerste het merrieveulen Kerona VS van Wim Veneklaas Slots. Zij komt uit de elitemerrie Cerona, een dochter van Victory.

Kerona VS
Kerona VS

Ook aangewezen werd het hengstveulen Kay van Theo Mittendorff. Kay komt uit de stermerrie Winola, een dochter van Ganges.

Kay
Kay

De volgende dag vond er het Nationaal Concours van Het Zuidenveld plaats. Wij behaalden daar de eerste plaats met het competitiespan Cantor (v.Tivoly Sunday Boy) van Jan Veldhuis en Fenno (v.Aron). Het was de tweede overwinning van dit span en met een eerder behaalde tweede plaats gaan ze nu aan de leiding. De vossen pakken het met heel veel gelijkheid in beweging en in een mooie balans super tegen elkaar op.

Cantor
Cantor

Cantor was even eerder in de kleine limietklasse vierde geworden.

In Nieuwleusen vond op deze dag ook het kampioenschap ereklasse categorie III plaats. Urgent had zich voor dit kampioenschap geplaatst. Na de overwinning in de tweespancompetitie was het dus snel inpakken en vertrekken naar Nieuwleusen.

Urgent
Urgent

Daar ging het ook prima. In de limietklasse startten wij de Patijn-dochter Fiderose van Jan Gast. De elitemerrie deed het heel goed en won deze rubriek.

Fiderose
Fiderose

Dan was de Talos-dochter Barana van Fabienne Hellendoorn dit jaar voor het eerst mee. Ze hoorde bij de vier overrrijders. Bij herkansing kwam ze weer uit op plaats vier. Ze begon zeker goed maar ze moet natuurlijk nog even weer het wedstrijdritme oppakken.

Barana
Barana

In de strijd om het ereklasse kampioenschap hoorde Urgent bij de kopgroep van de vijf overrijders. Hij kwam tenslotte uit op een mooie derde plaats. Kampioen werd Mark de Groot met Berino. Wij feliciteren de winnaar met dit prachtige succes.

Kadans , een sterk bewegend veulen van Urgent. Fok/  eig . J van Dalen
Kadans , een sterk bewegend veulen van Urgent. Fok/ eig . J van Dalen

 

Kadans , een sterk bewegend veulen van Urgent. Fok/  eig . J van Dalen
Kadans , een sterk bewegend veulen van Urgent. Fok/ eig . J van Dalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*