Urgent-dochter Inola Kampioen

In Mariënheem vond donderdagavond 23 juli de stamboekkeuring van Regio Noord plaats.

Successen waren er voor kinderen van Urgent. Het mooie en goed dravende merrieveulen Kiantha GW, een dochter van Urgent, van Gerrit Wilting werd veulenkampioen.

Kiantha GW
Kiantha GW

In de rubriek tweejarige merries werden drie dochters van Urgent gepresenteerd. Alle drie mogen ze naar de Centrale Keuring en de door Theo Mittendorff gefokte Inola, die uit een stermerrie van Ganges komt, van Jan Veldhuis uit Opeinde werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Zij moest het daar opnemen tegen de beste driejarige en de beste vier t/m zevenjarige. Die kon zich achter zich houden, Inola behaalde het kampioenschap op deze Overijsselse keuring. Haar goede ontwikkeling, haar lang gelijndheid, haar ruime draf en haar grote passen werden al zeer positief beoordeeld.

Inola
Inola

Onze eigen Itasja (Urgent x Talos) die ook een zeer positief commentaar kreeg en gefokt is door Harry van Mielo en Izolanda van Herman Velderman zijn de overige twee aangewezen Urgent-dochters. Deze tweejarige komt uit een dochter van Indurain.

De driejarige merrie die wij voorbrachten mag ook naar de CK. Dat is Hevira, een dochter Cizandro van Jan Gast uit Almelo.

Dan brachten wij de vierjarige merrie Germadora, een dochter van Victory, van Gerard Haverkamp uit Lettele voor en ook zij mag naar de CK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*