Twee Urgent-dochters op kop en in de kampioenskeuring

ck_norg_2015_030
Klik om te vergroten

Op de Centrale Keuring in Norg kwamen twee dochters van Urgent op kop in een rubriek van dertien merries. Beiden werd uitgenodigd voor de Kampioenskeuring maar ook voor de Nationale Tuigpaardendag, een pracht fokkerijsucces voor onze KWPN- hengst Urgent maar ook voor de fokkers van deze paarden.

Itasja
Itasja (klik om te vergroten)

Op kop ging Itasja. Haar moeder is de Talos-sterdochter Beatasja. Itasja is gefokt door Harry van Mierlo uit Wehl. Als veulen was ze al Kampioen van Gelderland en wij hebben haar daarna gekocht. Ze werd omschreven als een scherpe, fraai gelijnde merrie met veel zelfhouding en veel techniek in haar bewegingsvorm.

 

 

Itasja
Itasja

Op plaats twee stond Inola. Haar moeder is Winola, een sterdochter van Ganges. Fokker is Theo Mittendorff uit Coevorden en de eigenaar is Jan Veldhuis uit Opeinde. Op de stamboekkeuring in Mariƫnheem was zij onlangs Kampioen. Zij werd omschreven als een langgelijnde merrie met maat en formaat en lengte in het voorbeen. Ook zij werd geprezen om haar techniek in de bewegingen.

Inola
Inola
Inola
Inola

De keurmerrie Fiderose, een dochter van Patijn van Jan Gast uit Almelo, mag ook naar de Nationale Tuigpaardendag. Zij stond derde in een groep hele beste keur/elitemerries. Een merrie met heel veel front, met heel veel actie en een goede schoft/schouderpartij, zo werd zij omschreven.

Fiderose
Fiderose

Voor Jan Gast brachten wij ook de driejarige Hevira, een dochter van Cizandro, voor. Zij werd ster.

Ook ster werd de vierjarige Germadora, een dochter van Victory van Gerard Haverkamp uit Lettele. Deze machtig optredende merrie stond vierde in een in een groep van twaalf merries. Zij is dragend van Urgent.

Germadora
Germadora
Germadora
Germadora

Het veulen Kiantha GW, ook een dochter van Urgent van Gerrit Wilting stond derde in haar rubriek, ook een mooi succes voor Urgent.

Kiantha
Kiantha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*