Publiekslieveling Sir Arie toch geen kampioen

Op het concours in Luttenberg werd het ereklasse kampioenschap grotemaat Hackney’s verreden. De hengst Sir Arie van Andre Veltkamp, die bij ons beschikbaar is als dekhengst en diverse tuigpaardmerries heeft gedekt, was ook deelnemer en leek regelrecht of het kampioenschap af te stevenen. Sir Arie liep een topwedstrijd, hij showde zich buitengewoon deftig met heel veel elasticiteit, kwam perfect terug in het front en ging spectaculair over de benen. Hij leek niet te kloppen vandaag. Na een standshow kregen twee Hackney’s-hengsten nogmaals een herkansing. Het publiek had z’n keuze duidelijk gemaakt, Sir Arie werd luid toegejuicht. Maar het liep anders, de jury kwam er niet uit en de arbiter werd ingeschakeld. Deze zag in Sir Arie de reservekampioen, de hengst had eerst wat foutjes gemaakt, dat had hem van de titel afgehouden. Jammer dat het vele goede dat Sir Arie liet zien zo zwaar werd afgestraft. Het kampioensapplaus was wel voor Sir Arie, een kampioen kan niet uitbundiger worden toegejuicht.

Sir Arie
Sir Arie
Urgent
Urgent

Onze KWPN hengst Urgent werd uitgebracht in de nationale hoge limietklasse. Hij werd derde. De hengst was ook uitgenodigd op het sterrenconcours in Drogeham dat een dag later plaats vond. Ook daar liet hij zich weer heel best bewegend zien en werd daar ook derde.

 

 

 

In Luttenberg haalde Fiderose van Jan Gast de vierde plaats in een best bezette limietklasse.

In de rubriek fokmerries werd Barana van Fabienne Hellendoorn vijfde.

Fiderose
Fiderose

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*