Het jaar 2015

Afgelopen jaar waren de fokkerijsuccessen van onze KWPN hengst Urgent groot. Het begon al met het behalen van het kampioenschap van het merrieveulen Kiantha GW (Urgent x Viantha GW ster van Marvel) van Gerrit Wilting uit Dalen op de stamboekkeuring in Mariënheem. Zij mocht naar de CK.

Kiantha GW
Kiantha GW

In Dalen op de stamboekkeuring kwam het hengstveulen Kay (Urgent x Winola ster van Ganges) van Theo Mittendorff uit Coevorden op plaats twee en mocht naar de CK. Bij de merrieveulens kwam Kerona VS (Urgent x Cerona elite van Victory) van Wim Veneklaas Slots uit Zeijerveld daar uit op de derde plaats en mocht ook naar de CK.

Kerona VS
Kerona VS

 

Kay
Kay

In Ermelo op de CK werd het hengstveulen Kadanz (Urgent x Elisa Elarda ster van Stuurboord) van Marius Polinder kampioen. Allen kregen uiteraard een 1e premie.

Kadanz
Kadanz
Itasja
Itasja

Heel mooi waren ook de successen van twee tweejarige merries die wij voorbrachten. De merries Inola (Urgent x Wilona ster van Ganges, fokker Theo Mittendorff uit Coevorden) van Jan Veldhuis uit Opeinde en Itasja (Urgent x Beatasja ster van Talos, fokker Harry van Mierlo uit Wehl) waarvan wij de eigenaar zijn kwamen op plaats één en twee op de SK Mariënheem.

 

 

Inola
Inola
Itasja
Itasja

Zij mochten naar de CK in Norg en daar stonden ze net andersom. Itasja werd kampioen bij de tweejarigen en Inola reservekampioen. Beiden mochten naar de Nationale Tuigpaardendag. Op de Nationale Tuigpaardendag waarbij het ook weer om een grote groep tweejarigen ging werd Itasja reservekampioen en stond Inola zevende. In de toelichtingen werden de merries omschreven als goed ontwikkelde en zeer makkelijk, ruim en tuigtypische dravende paarden.

 

ck_norg_2015_030
Itasja en Inola

Mooi was ook het succes van Elfie (Urgent x Milony van Fabricius, fokker gebr. Dollen uit Wierden). Zij is van Jan Veldhuis en met haar behaalden wij een IBOP 76 waarmee Elfie keur werd.

Elfie
Elfie

 

Germadora
Germadora

Voor Gerard Haverkamp uit Lettele brachten wij de Victory-dochter Germadora voor. Zij mocht ook naar de CK en daar in Norg stond ze vierde in een grote groep merries en werd ze ster.

Voor Jan Gast brachten wij de elitemerrie Fiderose (Patijn x Side Rose keur pref van Manno) zowel aan de hand als aangespannen uit. Op de CK Norg stond ze derde en op de Nationale Keuring vierde waarbij ze met 90 punten voor beweging tot de besten behoorde.

Fiderose
Fiderose

Aangespannen behaalde Fiderose in het Kampioenschap fokmerries de derde plaats. Met daarnaast nog enkele overwinningen, tweede derde en een vierde plaats heeft ze haar baas Jan Gast afgelopen jaar weer fokkerstrots opgeleverd. Helaas is Jan Gast overleden. Fiderose heeft haar baas op waardige wijze begeleid tijdens de uitvaart. Fiderose wordt volgend jaar weer door ons uitgebracht.

Voor Jan Gast brachten wij ook de driejarige Hevira (Cizandro x Levira van Cambridge Cole) voor. Zij werd ster.

Natuurlijk brachten wij Urgent ook aangespannen uit. Met twee tweede plaatsen, vijf derde plaatsen en nog enkele vierde plaatsen wist hij zich elke keer weer goed in de kijker te rijden.

Urgent
Urgent

Aangespannen brachten wij voor Fabienne Hellendoorn de keurmerrie Barana (Talos x Narana keur preferent van Hovenier) uit. Met drie maal het rode lint en drie maal een vierde plaats deed deze edele en chique merrie ook mooi vooraan mee.

Barana
Barana

 

In het begin van het seizoen hebben wij het span Cantor (v.Tivoly Sunday Boy) en Fenno (v.Aron) uitgebracht in de tweespancompetitie. Cantor was van Jan Veldhuizen. De vossen pakten het goed aan. Ze wonnen enkele keren, behaalden drie maal de tweede plaats, een derde en een vierde. Halverwege het seizoen zijn de vossen verkocht zodat ze niet deel konden deelnemen aan de finale. Cantor brachten wij ook uit in het enkelspan en dat leverde naast oranje ook andere kleuren linten op.

 

Cantor en Fenno
Cantor en Fenno

 

Sir Arie
Sir Arie

Afgelopen jaar was stond naast Urgent ook de grotemaat Hackney-hengst Sir Arie van André Veldkamp bij ons ter dekking. Sir Arie presteerde geweldig op de concoursvelden en het ligt in de bedoeling de hengst aan te bieden op de KWPN hengstenkeuring.

Wij danken onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen volgend jaar weer iets voor hen te kunnen betekenen. Maar uiteraard ook voor andere tuigpaardliefhebbers.

Wij wensen U allen een heel voorspoedig en gezond 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*