Urgent-dochter Intens Kampioen Zuidenveld

Intens met Rick Saris
Intens met Rick Saris

Op de stamboekkeuring in Odoorn werden twee dochters van Urgent aangewezen voor de Centrale Keuring. Voor Wim Veneklaas Slots brachten wij de zwarte Urgent-dochter Intens voor. Zij komt uit Catherina HBC, een elite dochter van Tendens HBC. Catherina HBC is enkele jaren geleden door ons op de alternatieve IBOP gepresenteerd en zij werd elite met een IBOP van 78 punten. Intens werd omschreven als een best optredende merrie met heel veel ras en uitstraling die duidelijk de beste van de keuring was. Zij werd dan ook Kampioen.

Voor Nico Kemp brachten wij Irwalda voor, een dochter van Urgent uit de Plain’s Liberator-dochter Arwalda. Ook zijn mag naar de Centrale Keuring.

Ook de tweejarige Jizandra, een dochter van Atleet uit de elite merrie Zandra van Roy M mag naar de Centrale Keuring. Zij is ook van Wim Veneklaas Slots.

Ook bij de veulens had Wim de beste. Dat was Libora VS, een dochter van Vulcano uit Dibora, een ster prok-dochter van Wodka HBC. Zij werd veulenkampioen. Zij werd omschreven als een lang gelijnd hoogbenig veulen met veel hals en opvallend veel kap. In beweging maakte zij heel veel front, kwam daarin goed terug en toonde veel actie voor. Uiteraard mag zij ook naar de Centrale keuring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*