Itasja Kampioen driejarige merries op CK Norg

Itasja Kampioen
Itasja Kampioen

Op de Centrale Keuring in Norg deden kinderen van onze hengst Urgent het heel best. Alle vier driejarige dochters, die we presenteerden, behaalden het predicaat ster, drie werden er aangewezen voor de kampioenskeuring. Maar het werd nog mooier: alle drie mochten naar de Nationale Tuigpaarden dag en om het helemaal compleet te maken: Itasja werd kampioen van de driejarigen. Zij is door Harry van Mierlo gefokt uit Beatasja, een ster dochter van Talos. Itasja was als veulen al kampioen van Gelderland. Daarna hebben wij haar gekocht. Als tweejarige was ze in Norg Kampioen en stond ze Nationaal tweede. Op de stamboekkeuring was ze onlangs in Overijssel kampioen en nu dus Kampioen van de driejarigen van Noord. De jury vond haar een mooi gelijnde merrie met een sterke achterhand die er goed inklom.

Huldiging Itasja
Huldiging Itasja

Ze werd bijna op de voet gevolgd door de Urgent-dochter Inola, (uit Winola ster preferent van Ganges, fokker Theo Mittendorff uit Coevorden). Een ruimgelijnde merrie die zich mooi opricht en met een mooie hals, zo luidde de toelichting.

De derde Nationale merrie is Intens (uit Catherina HBC elite van Tendens HBC) van Wim Veneklaas Slots. Ze is gefokt bij Bloemert in Staphorst. Zij stond zevende. Een merrie die zich als een tuigpaard presenteert en die zich mooi maakt, dat vond de jury van haar. Zij was op de stamboekkeuring in Het Zuidenveld Kampioen.

Ster werd verder Irwalda, de Urgent dochter uit Arwalda (v.Plain’s Liberator, fokker Kleinlugtenbeld uit Dalmsholte) van Nico Kemp uit Epe.

Een eerste premie was er voor het merrieveulen Libora VS (uit Dibora ster prok van Wodka HBC) van Wim Veneklaas Slots. Zij stond tweede in haar groep maar een uitnodiging voor de kampioenskeuring zat er helaas niet in. Ze presenteerde zich met een mooi front en goed bewegend.

Ook een eerste premie was er voor het mooie en veel front makende hengstveulen Lylano, een zoon van Dylano (uit Efria keur van Vaandrager HBC) van J. de Lange uit Almelo.

Barana werd tweede
Barana werd tweede

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*