Twee dochters van Urgent in finale en Barana Sportmerrie

Drie dochters van Urgent waren er uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag. De keuring begon op een bijterrein achter de hoofdring. Alle drie moesten zich presenteren in de eerste groep. Twee van de drie merries mochten naar de finale die wel op het hoofdterrein was. Inola en Itasja mochten dus een ronde verder. Intens, die gefokt is door J. Bloemert, van Wim Veneklaas Slots kwam uit op plaats zes. De zwarte merrie presenteerde zich heel best bewegend maar mocht dus niet naar de hoofdring. Voor een eigenaar is het teleurstellend dat zijn Nationale merrie niet in de hoofdring mag worden gepresenteerd. Een eigenaar investeert veel om zover te komen en wil zijn Nationale merrie, al of niet in de finale, ook graag kunnen tonen aan het grote publiek.

In de finale eindigde Itasja, die gefokt is door Harry van Mierlo, op plaats zes en Inola, die gefokt is door Theo Mittendorff, op plaats acht. Voor beide merrie was er een mooie toelichting. Ze werden geprezen om hun tuigtypische opdruk, om hun langgelijndheid en om hun ruime bewegingen.

Mooi succes was er ook voor de keurmerrie Barana van Fabienne Hellendoorn. De Talos-dochter kwam in de baan in de rubriek acht jaar een oudere merries, een grote groep hele beste merries. Barana showde zich weer heel fraai en elegant. Ze kwam uit op de vierde plaats. Heel mooi zijn altijd de reacties na afloop van haar optreden. Ze haalde met deze uitslag het predicaat sport binnen, ze heeft nu 100 winstpunten. Felicitaties aan Fabienne. Heel mooi om dit te bereiken met deze merrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*