Succesvol keuringsseizoen voor kinderen van Urgent

Nadat vorig jaar de Urgent dochters Itasja en Inola al mooie keuringsresultaten behaalden maakten zij zich dit jaar, nu dus als driejarigen, helemaal waar. Het feit dat onze KWPN hengst Urgent vrij is van Renovo-bloed en het inteeltpercentage van deze merries daardoor dus lager wordt, maakt deze driejarigen nog eens extra waardevol voor de fokkerij.

Itasja

Itasja, die door Harry van Mierlo is gefokt uit Beatasja, een sterdochter van Talos, werd kampioen op de Centrale Keuring Noord in Norg nadat ze ook al op de Regionale Keuring in Mariënheem de beste was. Onlangs op de Vergadering van Regio Tuigpaard Noord ontvingen wij naar aanleiding van dit kampioenschap een fraaie foto.

Itasja werd natuurlijk ook uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag. Daar kwam ze in de finale uit op een mooie zesde plaats.

Inola, die gefokt is door Theo Mittendorff uit de ster preferente Ganges-dochter Winola, kwam op de CK Norg uit op een fraaie derde plaats. Ook zij mocht op de nationale toer. En ook zij mocht naar de finale en daar wist ze de achtste plaats te bemachtigen.

Intens

Voor Wim Veneklaas Slots brachten wij de Urgent-dochter Intens voor. J. Bloemert fokte haar uit Catherina HBC, een elitemerrie van Tendens HBC. Deze edele, chique zwarte merrie showde heel best en Intens werd kampioen op de keuring van het Zuidenveld. In Norg kwam ze uit op plaats zeven en mocht ook naar de Tuigpaardendag. Daar kwam ze net niet bij de kopgroep. Alleen de kopgroep mocht zich op de Tuigpaardendag presenteren op het hoofdterrein, Intens dus niet. Bijzonder teleurstellend voor de eigenaren. Zij investeren veel in hun fokmerries en als je dan naar de Nationale mag is het zeer frustrerend als je je merrie alleen maar in een bijring mag laten zien. Intens is overigens een halfzus van de hengst Julius van Hapert (v.Cizandro) die onlangs de beste jonge hengst was op de hengstenshow in Hulshorst.

Irwalda

Voor Nico Kemp brachten wij de driejarige opvallende Urgent-dochter Irwalda voor. B.J. Kleinlugtebeld fokte haar uit Arwalda, een dochter van Plain’s Liberator. Zij werd ster. Ook deze merrie is mede door haar bloedvoering zeer interessant voor de fokkerij.

Ook van Wim Veneklaas Slots was het merrieveulen Libora VS (Vulcano x Dibora ster prok van Wodka HBC). Zij werd Kampioen op Het Zuidenveld. Op de CK Norg stond Libora, die heel veel hals heeft en goed beweegt waarbij veel voorbeengebruik gegenereerd wordt, tweede in haar groep. Ze kreeg een eerste premie maar mocht helaas niet mee naar de kampioenskeuring.

Libora

Voor J. de Lange brachten wij het mooie en deftige hengstveulen Lylano (Dylano x Efira keur van Vaandrager HBC) voor. Hij werd Regionaal Kampioen en op de CK Norg behaalde Lylano een eerste premie.

Het merrieveulen Lolita (Sir Arie x Fiondra van Waldemar) van fokker André Veltkamp werd in Norg ook bekroond met een eerste premie.

De mooie tweejarige Joie de Vivre (Cizandro x Barana keur sport van Talos) van Fabienne Hellendoorn kwam op de CK Houten uit op de derde plaats. Zij ontving ook een uitnodiging voor de Nationale Tuigpaardendag. Daar wist ze niet in de kopgroep te komen.

Barana brachten wij dit seizoen ook weer uit. Ze wist geregeld in de kopgroep te eindigen en met die resultaten wist ze dit jaar het predicaat sport te behalen waarvoor 100 winstpunten nodig zijn.

Barana

Afgelopen jaar moest de bij ons ter dekking staande bij het KWPN goedgekeurde Hackney-hengst Sir Arie van André Veltkamp afstammelingen tonen. Dat gebeurde op ons bedrijf. Het leverde een positieve uitslag op en Sir Arie blijft gehandhaafd bij het KWPN. Sir Arie werd dit jaar aangespannen in handen van André Veltkamp op spectaculaire wijze Kampioen ereklasse bij de grotemaat Hackney’s.

Urgent
Anton

Aangespannen brachten wij Urgent natuurlijk ook weer uit. Hij doet nog steeds goed mee. Volgend jaar wordt hij zestien. Daarnaast gingen Anton, Barana en Fiderose mee.

Wij danken onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen en staan hen evenals u allen graag volgend jaar weer ten dienste.

Tevens wensen wij u Prettige Feestdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2017.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*