Intens met 79,5 punten naar het predicaat elite

Afgelopen vrijdag presenteerden wij de zwarte vierjarige Urgent-dochter Intens (uit de elite merrie Catherina HBC elite van Tendens HBC) van de familie Veneklaas Slots op de alternatieve IBOP tijdens de stamboekkeuring in Mariënheem. Ze had al een resultaat van 78 punten op haar naam staan maar deze keer scoorde ze 79,5 punten met een 8,5 voor voorbeengebuik. Met nog viermaal een acht en tweemaal een 7,5 kwam ze dus uit op 79,5 punten en is ze net als haar moeder elite. Haar show kreeg een spontaan applaus.

Intens
Kirwalda (klik om te vergroten)

Urgent kreeg voorts een veulen aangewezen voor de Centrale Keuring in Norg maar ook onze tweejarige merrie Kirwalda (uit Arwalda van Plain’s Liberator) mag naar de CK. Dan werd ook de vierjarige Urgent-dochter Izolinde die nog van haar fokker Herman Velderman is, uitgenodigd voor de Centrale Keuring.

Een uitnodiging voor Norg was er ook voor onze driejarige Cizandro-dochter Jendrini die gefokt is door Wim Veneklaas Slots uit een elite prok dochter van Plain’s Liberator. Jendrini showde zich met zeer sterke en krachtige bewegingen en ze maakt zich altijd zeer deftig in haar front. Deze merries hebben een zeer laag inteeltpercentage mede door het bloed van Urgent en Plain’s Liberator.

Naar Norg mag ook de driejarige Atleet-dochter Jizandra. Zij komt uit de elite prok en concoursmerrie Zandra (v.Roy M) met daarvoor het bloed van Marvel. Zij is van en gefokt door de familie Veneklaas Slots en deze merrie, die interessant is qua bloedvoering, is eventueel te koop.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*