Intens uitgenodigd voor Nationale Tuigpaardendag

Op de Centrale Keuring Noord in Norg was het optreden van de Urgent–dochter Intens van de familie Veneklaas Slots heel bijzonder. De merrie, die met twee goede alternatieve IBOP-proeven onlangs elite werd, mocht na haar eerste optreden naar de kampioenskeuring. En opnieuw liet ze zien hoe een tuigpaard hoort te gaan. Ze showde geweldig en deed goed mee in de strijd om het kampioenschap. Dat zat er niet in voor haar maar ze mag wel naar de tuigpaardendag. Wat zou Wim Veneklaas hebben genoten van deze merrie.

Onze tweejarige Urgent-dochter Kirwalda behaalde een eerste premie.

Een tweede plaats zat er in voor onze Jendrini VS, een dochter van Cizandro. Met die tweede plaats werd ze ster maar ze mocht niet naar de kampioenskeuring. De merrie beschikt over veel drafvermogen.

Voor de familie Veneklaas Slots brachten wij de Atleet-dochter Jizandra voor, een merrie met een opvallend sterk achterbeengebruik. Zij werd ster en kwam uit op de 6e plaats.

Teleurstellend was het dat de vierjarige Urgent-dochter Izolinda van Herman Velderman niet het sterpredicaat kreeg toegekend.

(klik op de foto’s om te vergroten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*