Hoogtepunten uit 2017

In het jaar 2017 wisten kinderen van onze KWPN hengst Urgent zich zowel aan de hand als aangespannen op hoog niveau te profileren. Urgent nam zelf ook geregeld deel aan zowel nationale als regionale concoursen. Zij klasseringen varieerden van plaats één tot plaats zes. In het kampioenschap Regio Midden wist hij op een eervolle derde plaats te eindigen. Hij gaat volgend jaar zijn 17e levensjaar in maar de altijd blije Urgent bruist nog steeds van energie.

Urgent (klik om te vergroten)

Heel mooi is het dat zijn kinderen geregeld van zich doen spreken. Zijn vierjarige dochter Intens (uit Catherina HBC elite prok van Tendens HBC, fokker J. Bloemert uit Staphorst) van de familie Veneklaas Slots uit Zeijerveld wist een pracht IBOP-score van 79,5 punten te behalen. Op de Centrale Keuring in Norg mocht Intens als beste van haar rubriek meedoen aan de kampioenskeuring en wist ze met haar tuigtypische show veel applaus te genereren. Ze werd uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag voor de rubriek keur/elite merries. In dat selecte gezelschap was er voor haar een hele fraaie derde plaats, een prachtig succes voor deze altijd met zeer veel beweging en spontanitieit optredende zwarte dochter van Urgent.

Intens
Improve (klik om te vergroten)

Onze zwarte hengst Improve, een zoon van Urgent die door Wim Meuleman uit Holten gefokt is uit de Nando-sterdochter Atricia, wist op nationaal niveau ook goed mee te doen. Driemaal werd Improve nationaal tweede met daarnaast een vierde en een vijfde plaats. Er was direct al veel belangstelling voor hem en wij hebben Improve tijdens het seizoen verkocht naar Italië. Nakomelingen van Urgent zijn zeer gewild in de mensport mede vanwege hun ongecompliceerde, werkwillige en altijd meewerkende karakter.

Twee dochters van Urgent mochten naar de CK in Norg. Onze tweejarige qua bloedvoering zeer interessant gefokte Kirwalda (uit Arwalda van Plain’s Liberator, fokker B.J. Klein Lugtenbeld uit Damsholte) werd bekroond met een eerste premie.

Kirwalda

Ster werd de vierjarige Urgent-dochter Izolinda (uit Zolinda van Indurain) van fokker Herman Velderman uit Mariënheem.

Izolinda

Ook in Norg behaalde de driejarige Atleet-dochter Jizandra van de familie Veneklaas Slots het predicaat ster. Zij komt uit de concoursmerrie Zandra (elite prok van Roy M).

Onze best optredende Cizandro-dochter Jendrini VS die door Wim Veneklaas Slots werd gefokt uit Bendrini (elite prok van Plain’s Liberator) kwam in Norg uit op plaats twee in haar groep maar mocht niet deelnemen aan de kampioenskeuring. Ze werd uiteraard wel ster. 

Jendrini

Op CK in Houten behaalde de driejarige Cizandro-dochter Joye de Vivre van Fabienne Hellendoorn uit Soest het predicaat ster. Joye de Vivre is een dochter van de concoursmerrie Barana (keur sport van Talos).

Joy de Vivre

Anton wist regionaal op de concoursen ook oranje te scoren maar in de nationale hoge limietklasse hoorde hij door elkaar genomen bij de top vijf.

Wij danken onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen en staan hen in het komende jaar graag weer ten dienste.  

Anton

 

Anton

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*