Urgent-zoon Kanjer door naar 2e bezichtiging

Op de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo presenteerden wij Kanjer, een zwarte PROK gekeurde zoon van Urgent van Nico Kemp. Kanjer werd doorverwezen naar de 2e bezichtiging in Den Bosch. De hengst heeft een stokmaat van 1.64 m. Nico Kemp fokte hem uit Zoraya, een sterdochter van Sire en deze merrie is een volle zus van Anton die 167 winstpunten heeft. Kanjer heeft een zeer laag verwantschapspercentage. 

Kanjer

Nico Kemp was destijds zeer succesvol met de overgrootmoeder van Kanjer, de concoursmerrie Ancie, een sportmerrie van Tamboerijn. Het is de fokstam waaruit ook Nuwalda, Odijk en Sonja komen, allen paarden die heel best presteerden op de concoursvelden.

Urgent was ook mee. Hij was uitgenodigd voor de show de Drie Koningen waarbij hij zijn vader Koning Waterman mocht vertegenwoordigen. De andere twee Koningen waren Manno en Patijn. Rondom elke hengst was een team geformeerd. Het team van Waterman bestond uit zes paarden waarvan er twee werden geselecteerd voor de finale. Dat werden Urgent en Fontana Landzicht met John Donck. De finale werd gewonnen door het team Manno maar Urgent en Fontana Landzicht hebben hun preferente vader Waterman op waardige wijze vertegenwoordigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*