Urgent-zonen presteren internationaal bovenaan in de mensport

Improve (klik om te vergroten)

Vorig jaar verkochten wij Improve, een zoon van Urgent, nadat wij hem een paar wedstrijden hadden uitgebracht, naar Italië. De zwarte doet het daar heel best in de mensport. In handen van menner Jozsef Dibak werd hij onlangs Kampioen in Italië in het span. Improve komt uit Atricia, een sterdochter van Nando. Hij is gefokt door Wim Meuleman uit Holten.

Dan maakt de zwarte Urgent-zoon Carlos heel veel furore in de mensport op het allerhoogste niveau. In het kampioensvierspan van Boyd Exell is Carlos één van de voorpaarden. De tweede bezichtigingshengst Carlos is door wijlen Jan Gast uit Almelo gefokt uit Side Rose (keur preferent van Manno). In een verslag van de wereldkampioenschappen roemt Boyd Exell de Nederlandse tuigpaarden om hun gouden karakter en dat geldt zeer zeker voor nazaten van Urgent. Carlos is een halfzus van onze elitemerrie/sportmerrie Fiderose (v. Patijn).

Het rechterpaard is Improve.  

Het veulen is een nakomeling van Improve.

 

 

1 reactie op “Urgent-zonen presteren internationaal bovenaan in de mensport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*