Kane BFT wint nationale competitie

Gisteren waren we op het schitterende Nationale Concours in Dokkum, niet direct naast de deur. De eerste rubriek was om half negen en daarin moest de KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken worden gestart in het kader van de KWPN-hengstencompetitie. De zoon van Bocellie moet minimaal vijf maal meedoen in dit nationale geweld en voor hem was er na een derde en een tweede plaats nu de overwinning. Kane heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring maar groeit elke wedstrijd in zijn prestatie en gaat er frank en vrij tegenaan. Hij vindt het mooi, hij doet alles met plezier, dat is zijn karakter. Er werd digitaal gejureerd en de drie juryleden hadden Kane alle drie op de eerste plaats. Kane is qua afstamming een bijzonder interessante fokhengst, hij heeft slechts een verwantschap van 7,83 %. Dat te samen met zijn goede presteren biedt perspectief in de fokkerij.

Kane

We hadden Heraut in de limietklasse willen starten maar toen we hem van de wagen haalden leek hij niet helemaal fit. Zijn wedstrijd ging dus helaas niet door. Wel jammer, hij is er steeds vooraan bij. Ook ons span kon daarom niet meedoen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*