Beide merries ster verklaard

Op de stamboekopname/Centrale Keuring in Dalen boden wij twee merries aan. Voor beiden zat  er het predicaat ster in waarbij onze driejarige Melrose VS, een dochter van Sir Arie uit de elite/sportmerrie Fiderose (Patijn x Manno, fokker Wim Veneklaas Slots), de hoogst scorende merrie van de dag wat betreft beweging was. Daarvoor kreeg ze 80 punten. Ze klom er dan ook heel best in. Voor exterieur kwam de jury uit op 72. Dat maakte een totaalscore van 76 maar was niet genoeg om naar de Nationale te mogen. Melrose VS heeft een stokmaat van 1.66 en met haar lage verwantschap (8.8%) is ze een zeer interessante fokmerrie maar door haar zeer sterke drafmechanisme lijkt ze ook veel potentie als concourspaard te hebben.

Melrose VS

Afbeelding 1 van 2

Succes voor Urgent

Voor onze hengst Urgent was er ook een mooi succes. Zijn vijfjarige dochter Katharine, die door Allette Brouwer werd gefokt uit de stermerrie Aline (v. Moneymaker), werd ook ster.  Deze grote, goed optredende merrie (1.68) heeft een verwantschap van 6.6 % en ook dat biedt perspectief als fokmerrie. 

Katharine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*