Twee merries uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag

Het was een zeer succesvolle dag voor ons in Tolbert waar de Centrale Keuring van Regio Noord plaats vond. We hadden twee merries bij ons. Dat was ten eerste de vierjarige Mereda II, de Eebert-dochter van Meo Veldhuizen uit Goshen in Amerika. Ze was op de Stamboekopname, die enkele weken eerder ook in Tolbert was, uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Daar werd ze ster en met twee mooie IBOP scores die we met haar behaalden werd ze meteen keur op de CK in Tolbert. Eén IBOP legde ze af op de CK in Tolbert en ze scoorde 78,5 punten waarbij de jury  lovende woorden voor haar had. Die positieve uitleg kreeg ze ook voor haar prestatie aan de hand waarbij ze werd omschreven als een enorm tuigtypische merrie met veel allure. Ze mocht naar de kampioenskeuring en daar werd ze kampioen. En ze kreeg een uitnodiging voor de extra rubriek vierjarigen op de NTD. Het was heel mooi dat Ina Veldhuizen aanwezig was en bij de huldiging werd betrokken. In Amerika werd ook alles op de voer gevolgd en kon Meo Veldhuizen direct meegenieten van het succes van zijn vos, een hele mooie merrie uit de fokkerij van zijn vader Jan Veldhuizen en waarvan Ina Veldhuizen de fokker is. De moeder van Mereda II, de stermerrie Van Ereda, is een volle zus van ons ereklassepaard Optimaal, die ook door Jan Veldhuizen is gefokt. 

Complete kwaliteitsvolle merrie

Dan was er ook een mooi succes voor de super edele vierjarige Mathil, de zwarte dochter van Sir Arie uit Cassandra, een sterdochter van Ulandra van J. Assies uit Zeewolde. Zij kwam in de finale uit op de derde plaats en ook zij mag naar de Nationale Tuigpaardendag. Zij werd door de jury omschreven als een heel complete merrie met een mooie hals en veel kwaliteit. 

Mereda

Afbeelding 1 van 5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*