Twee merries uitgenodigd voor de Nationale Tuigpaardendag

Het was een zeer succesvolle dag voor ons in Tolbert waar de Centrale Keuring van Regio Noord plaats vond. We hadden twee merries bij ons. Dat was ten eerste de vierjarige Mereda II, de Eebert-dochter van Meo Veldhuizen uit Goshen in Amerika. Ze was op de Stamboekopname, die enkele weken eerder ook in Tolbert was, uitgenodigd voor de Centrale Keuring. Daar werd ze ster en met twee mooie IBOP scores die we met haar behaalden werd ze meteen keur op de CK in Tolbert. Eén IBOP legde ze af op de CK in Tolbert en ze scoorde 78,5 punten waarbij de jury  lovende woorden voor haar had. Die positieve uitleg kreeg ze ook voor haar prestatie aan de hand waarbij ze werd omschreven als een enorm tuigtypische merrie met veel allure. Ze mocht naar de kampioenskeuring en daar werd ze kampioen. En ze kreeg een uitnodiging voor de extra rubriek vierjarigen op de NTD. Het was heel mooi dat Ina Veldhuizen aanwezig was en bij de huldiging werd betrokken. In Amerika werd ook alles op de voer gevolgd en kon Meo Veldhuizen direct meegenieten van het succes van zijn vos, een hele mooie merrie uit de fokkerij van zijn vader Jan Veldhuizen en waarvan Ina Veldhuizen de fokker is. De moeder van Mereda II, de stermerrie Van Ereda, is een volle zus van ons ereklassepaard Optimaal, die ook door Jan Veldhuizen is gefokt. 

Complete kwaliteitsvolle merrie

Dan was er ook een mooi succes voor de super edele vierjarige Mathil, de zwarte dochter van Sir Arie uit Cassandra, een sterdochter van Ulandra van J. Assies uit Zeewolde. Zij kwam in de finale uit op de derde plaats en ook zij mag naar de Nationale Tuigpaardendag. Zij werd door de jury omschreven als een heel complete merrie met een mooie hals en veel kwaliteit. 

Mereda

Afbeelding 1 van 5

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT presenteert zich heel best

Afgelopen vrijdag waren wij met Kane BFT van Brian Franken, die bij ons ter dekking staat, in Ermelo om hem daar te presenteren op de KWPN online-opnames in verband met de HK op 8 mei. De Bocellie-zoon Kane keek er met veel bravoure over en showde best. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Beide merries ster verklaard

Op de stamboekopname/Centrale Keuring in Dalen boden wij twee merries aan. Voor beiden zat  er het predicaat ster in waarbij onze driejarige Melrose VS, een dochter van Sir Arie uit de elite/sportmerrie Fiderose (Patijn x Manno, fokker Wim Veneklaas Slots), de hoogst scorende merrie van de dag wat betreft beweging was. Daarvoor kreeg ze 80 punten. Ze klom er dan ook heel best in. Voor exterieur kwam de jury uit op 72. Dat maakte een totaalscore van 76 maar was niet genoeg om naar de Nationale te mogen. Melrose VS heeft een stokmaat van 1.66 en met haar lage verwantschap (8.8%) is ze een zeer interessante fokmerrie maar door haar zeer sterke drafmechanisme lijkt ze ook veel potentie als concourspaard te hebben.

Lees meer ›
Geplaatst in Keuringen

Kane BFT treedt geweldig op in Ermelo

Gisteren presenteerden wij de hengst Kane BFT van Brian Franken op de KWPN hengstenkeuring in Ermelo . Kane showde heel best, het was heel mooi om zoveel fijne reacties op zijn optreden te mogen ontvangen. Kane BFT blijft bij ons beschikbaar.  

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Het jaar 2019

Afgelopen jaar wisten wij met onze concourspaarden regelmatig in de kopgroep te eindigen en ook dit jaar ging er weer twee kampioenslinten mee naar Wesepe.

Een mooi succes voor Brian Franken was dat zijn eigen gefokte hengst Kane BFT, een zoon van Bocellie die wij voorbrachten, werd goedgekeurd. De toelichting van hengstenkeuringscommissievoorzitter Johan Hamminga was heel mooi. Kane werd omschreven als een hengst met scherpe reflexen, een heel fijn karakter en Hamminga prees de hengst vanwege het feit dat hij zo fijn te rijden was waarmee Hamminga de bevindingen van de trainingsleider weergaf. Wij brachten Kane uit in de nationale competitie waar hij één maal won en met nog vier tweede plaatsen werd hij in de einduitslag ook tweede. Hij was de beste KWPN-competitiehengst van dit jaar en werd daarvoor beloond met een fraaie KWPN- statiedeken. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Milan laat zich heel goed zien

Op de oefenavond in de mooie manege in Hellendoorn hebben wij onze bijna driejarige hengst Milan gepresenteerd. Milan is een zoon van de grotemaat Hackney-hengst Sir Arie uit Fatima-Jane, een stermerrie van Baanbreker HBC. De zwarte Milan is een zeer luxe hengst die heel goed en zeer scherp beweegt, zowel aan de hand als aangespannen. Zijn bloedvoering maakt hem nog eens extra interessant: hij is namelijk een hengst met een laag verwantschap. Op 4 januari presenteren wij Milan op de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo.  

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Twee maal twee in Blaricum

Anton en Heraut (klik om te vergroten)

CH Blaricum is een mooi concours. Er werd het Regio Kampioenschap M/Z/W  tweespannen verreden. Ons span Anton en Heraut presenteerde zich weer als een volkomen eenheid en de bruinen maakten zich heel deftig. Een overwinning leek er dan ook in te kunnen zitten maar daar keek de jury anders tegen aan. Het werd de tweede plaats. 

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT sluit competitie af met twee tweede plaatsen

In Groningen was de finale van de nationale competitie waarin wij de KWPN-hengst Kane BFT, een zoon van Bocellie, van Brian Franken presenteerden en waaraan Kane verplicht was deel te nemen. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Heraut en Anton weer Hippiade Kampioen

Ze moesten hun titel verdedigen, altijd spannend. Maar het is hen weer gelukt. Anton en Heraut gingen er weer gezamenlijk voor. Ze maakten zich groot in het front en streden heel mooi naast elkaar voor deze eervolle titel die zij weer konden meenemen.  

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kensington reserve kampioen en span wint

Kensington

CH Hellendoorn is altijd een heel mooi concours en we behaalden er ook mooie successen. Onze Kensington, een zoon van Bocellie, was uitgenodigd voor deelname aan het VTN-kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden. In de competitie Midden is hij er ook steeds vooraan bij en ook tijdens deze kampioenswedstrijd deed hij het heel goed. Hij blijft er met veel inzet voorgaan en hij houdt van showen. Zijn voorlopige derde plaats kon de hengst Kensington omzetten in het reservekampioenschap. Kensington komt uit de Larda-stam van Gerrit van Manen en is gefokt door Cornelis Mooiweer uit Doornspijk. 

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Competitiepaarden steeds bij de kopgroep

In Terschuur was er een competitiewedstijd regio midden. Kensington wist hierin de derde plaats behalen. De bruine hengst showde met veel inzet en blijft meedoen in de kopgroep.. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kane blijft meedoen om de top van het klassement

Kane BFT

Op het mooie concours De Gouden Bolhoed in Houten was de tweede plaats van de KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken weer een heel mooi succes. In de Nationale competitie kwam de Bocellie-zoon Kane uit op plaats twee. Hij mocht in eerste instantie als eerste opstellen. Bij de herkansing kwamen we weliswaar uit op plaats twee maar ook dat is een best plekje. De reacties op zijn presteren waren weer buitengewoon, de sympathieke Kane is populair en heeft veel supporters. Hij staat nu op een gedeelde eerste plaats in het klassement. En als KWPN-hengst voldoet hij nu ruimschoots aan zijn startverplichtingen.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kensington en Kane BFT blijven boven in meedoen

Hulshorst

Kane

Zowel in de competitie midden als in de nationale competitie blijven de hengsten Kensington en Kane, allebei zonen van Bocellie, bovenin mee doen. In Hulshorst haalde  Kensington de tweede plaats in de competitie midden. Kensington heeft altijd plezier in het werk en weet zich met zijn deftige front en zijn actie steeds in de kijker te rijden. Heraut wist met een goede verrichting in Hulshorst vijfde te worden en Anton werd er vierde. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Mooie successen in Luttenberg

Obrian HJ

In het afgelopen weekend waren wij twee keer in Luttenberg. Vrijdagavond was er de stamboekopname Regio Tuigpaard Noord en daar hadden wij een hengstveulen van Kane BFT bij ons. Dit hengstveulen is van J. Bloemert uit Staphorst en komt uit een sterdochter van Manno. Hij heet Obrian HJ en is een van deeerste veulens van Kane. Obrian is een sterk gebouwd veulen met een zeer fraaie en lange hals en beweegt met een ruime en sterke actie. Hij mocht dan ook naar de kampioenskeuring. Een merrieveulen werd kampioen maar Obrian had ook veel support en deed heel goed mee om de titel. Een sterke presentatie van de eerste jaargang van de KWPN-hengst Kane BFT.

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT wint nationale competitie

Gisteren waren we op het schitterende Nationale Concours in Dokkum, niet direct naast de deur. De eerste rubriek was om half negen en daarin moest de KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken worden gestart in het kader van de KWPN-hengstencompetitie. De zoon van Bocellie moet minimaal vijf maal meedoen in dit nationale geweld en voor hem was er na een derde en een tweede plaats nu de overwinning. Kane heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring maar groeit elke wedstrijd in zijn prestatie en gaat er frank en vrij tegenaan. Hij vindt het mooi, hij doet alles met plezier, dat is zijn karakter. Er werd digitaal gejureerd en de drie juryleden hadden Kane alle drie op de eerste plaats. Kane is qua afstamming een bijzonder interessante fokhengst, hij heeft slechts een verwantschap van 7,83 %. Dat te samen met zijn goede presteren biedt perspectief in de fokkerij.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Competitiepaarden doen het goed

Met twee concoursen direct na elkaar was het een druk weekend. Zowel op het concours in Nieuwleusen als in Exloo deden onze competitiepaarden het heel goed. Maar ook Heraut was er steeds vooraan bij. In Nieuwleusen werd de Bentley-zoon Heraut tweede en in de nationale limietklasse in Exloo werd hij derde. Heraut showt altijd heel lichtvoetig en maakt zich groot. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Elitemerrie Fiderose naar Johan Smink

Onlangs hebben wij onze elite/sportmerrie Fiderose verkocht aan tuigpaardliefhebber en fokker Johan Smink uit Steenbergen. Fiderose is een dochter van  Patijn uit de keur preferente Manno-dochter Side Rose, een nazaat uit de Denderose-stam. Haar fokker is Jan Gast uit Almelo voor wie wij de merrie op de keuring presenteerden maar ook uitbrachten.    

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen, Jaaroverzicht

Kane BFT scoort mooie punten in de hengstencompetitie

Kane BFT

Met drie paarden namen we deel aan het fraaie CH Eext. Heel mooi was de tweede plaats van de goedgekeurde KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken, een zoon van Bocellie, die bij ons ter dekking staat. Kane moet dit seizoen vijf maal worden gestart in de nationale competitie.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Twee tweede prijzen in Rouveen

Voor ons was het begin van buitenseizoen in Rouveen. Heraut werd gestart in de lage limietklasse en in deze zeer goede bezette rubriek wist de bruine al meteen fraai tweede te worden. De zoon van Bentley VDL had er duidelijk zin in en maakte zich groot.

In de competitie starten wij dit jaar de Bocellie-zoon Kensington. De bruine begon heel goed en mocht in de eerste omloop als tweede binnen komen. Dat mooie plaatsje wist hij echter niet te behouden, bij herkansing moest hij iets water bij de wijn doen en kwam uit op plaats vier, een goed begin voor deze  vierjarige hengst.  

Ons span Heraut en Anton werd tweede in de ereklasse tweespannen nadat er voor Anton in de ereklasse geen plaatsje bij de kopgroep in zat. 

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT nu ook officieel gehuldigd als goedgekeurde KWPN hengst

Op 25 maart was Kane BFT, de hengst van Brian Franken die bij ons ter dekking staat, al geslaagd voor zijn examen maar gisteren werd hij tijdens het officiële eindexamen gehuldigd. Wij hebben de hengst bij deze presentatie voorgereden en dat leverde een fijn applaus op.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen