Twee maal twee in Blaricum

Anton en Heraut (klik om te vergroten)

CH Blaricum is een mooi concours. Er werd het Regio Kampioenschap M/Z/W  tweespannen verreden. Ons span Anton en Heraut presenteerde zich weer als een volkomen eenheid en de bruinen maakten zich heel deftig. Een overwinning leek er dan ook in te kunnen zitten maar daar keek de jury anders tegen aan. Het werd de tweede plaats. 

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT sluit competitie af met twee tweede plaatsen

In Groningen was de finale van de nationale competitie waarin wij de KWPN-hengst Kane BFT, een zoon van Bocellie, van Brian Franken presenteerden en waaraan Kane verplicht was deel te nemen. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Heraut en Anton weer Hippiade Kampioen

Ze moesten hun titel verdedigen, altijd spannend. Maar het is hen weer gelukt. Anton en Heraut gingen er weer gezamenlijk voor. Ze maakten zich groot in het front en streden heel mooi naast elkaar voor deze eervolle titel die zij weer konden meenemen.  

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kensington reserve kampioen en span wint

Kensington

CH Hellendoorn is altijd een heel mooi concours en we behaalden er ook mooie successen. Onze Kensington, een zoon van Bocellie, was uitgenodigd voor deelname aan het VTN-kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden. In de competitie Midden is hij er ook steeds vooraan bij en ook tijdens deze kampioenswedstrijd deed hij het heel goed. Hij blijft er met veel inzet voorgaan en hij houdt van showen. Zijn voorlopige derde plaats kon de hengst Kensington omzetten in het reservekampioenschap. Kensington komt uit de Larda-stam van Gerrit van Manen en is gefokt door Cornelis Mooiweer uit Doornspijk. 

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Competitiepaarden steeds bij de kopgroep

In Terschuur was er een competitiewedstijd regio midden. Kensington wist hierin de derde plaats behalen. De bruine hengst showde met veel inzet en blijft meedoen in de kopgroep.. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kane blijft meedoen om de top van het klassement

Kane BFT

Op het mooie concours De Gouden Bolhoed in Houten was de tweede plaats van de KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken weer een heel mooi succes. In de Nationale competitie kwam de Bocellie-zoon Kane uit op plaats twee. Hij mocht in eerste instantie als eerste opstellen. Bij de herkansing kwamen we weliswaar uit op plaats twee maar ook dat is een best plekje. De reacties op zijn presteren waren weer buitengewoon, de sympathieke Kane is populair en heeft veel supporters. Hij staat nu op een gedeelde eerste plaats in het klassement. En als KWPN-hengst voldoet hij nu ruimschoots aan zijn startverplichtingen.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kensington en Kane BFT blijven boven in meedoen

Hulshorst

Kane

Zowel in de competitie midden als in de nationale competitie blijven de hengsten Kensington en Kane, allebei zonen van Bocellie, bovenin mee doen. In Hulshorst haalde  Kensington de tweede plaats in de competitie midden. Kensington heeft altijd plezier in het werk en weet zich met zijn deftige front en zijn actie steeds in de kijker te rijden. Heraut wist met een goede verrichting in Hulshorst vijfde te worden en Anton werd er vierde. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Mooie successen in Luttenberg

Obrian HJ

In het afgelopen weekend waren wij twee keer in Luttenberg. Vrijdagavond was er de stamboekopname Regio Tuigpaard Noord en daar hadden wij een hengstveulen van Kane BFT bij ons. Dit hengstveulen is van J. Bloemert uit Staphorst en komt uit een sterdochter van Manno. Hij heet Obrian HJ en is een van deeerste veulens van Kane. Obrian is een sterk gebouwd veulen met een zeer fraaie en lange hals en beweegt met een ruime en sterke actie. Hij mocht dan ook naar de kampioenskeuring. Een merrieveulen werd kampioen maar Obrian had ook veel support en deed heel goed mee om de titel. Een sterke presentatie van de eerste jaargang van de KWPN-hengst Kane BFT.

Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT wint nationale competitie

Gisteren waren we op het schitterende Nationale Concours in Dokkum, niet direct naast de deur. De eerste rubriek was om half negen en daarin moest de KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken worden gestart in het kader van de KWPN-hengstencompetitie. De zoon van Bocellie moet minimaal vijf maal meedoen in dit nationale geweld en voor hem was er na een derde en een tweede plaats nu de overwinning. Kane heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring maar groeit elke wedstrijd in zijn prestatie en gaat er frank en vrij tegenaan. Hij vindt het mooi, hij doet alles met plezier, dat is zijn karakter. Er werd digitaal gejureerd en de drie juryleden hadden Kane alle drie op de eerste plaats. Kane is qua afstamming een bijzonder interessante fokhengst, hij heeft slechts een verwantschap van 7,83 %. Dat te samen met zijn goede presteren biedt perspectief in de fokkerij.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Competitiepaarden doen het goed

Met twee concoursen direct na elkaar was het een druk weekend. Zowel op het concours in Nieuwleusen als in Exloo deden onze competitiepaarden het heel goed. Maar ook Heraut was er steeds vooraan bij. In Nieuwleusen werd de Bentley-zoon Heraut tweede en in de nationale limietklasse in Exloo werd hij derde. Heraut showt altijd heel lichtvoetig en maakt zich groot. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Elitemerrie Fiderose naar Johan Smink

Onlangs hebben wij onze elite/sportmerrie Fiderose verkocht aan tuigpaardliefhebber en fokker Johan Smink uit Steenbergen. Fiderose is een dochter van  Patijn uit de keur preferente Manno-dochter Side Rose, een nazaat uit de Denderose-stam. Haar fokker is Jan Gast uit Almelo voor wie wij de merrie op de keuring presenteerden maar ook uitbrachten.    

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen, Jaaroverzicht

Kane BFT scoort mooie punten in de hengstencompetitie

Kane BFT

Met drie paarden namen we deel aan het fraaie CH Eext. Heel mooi was de tweede plaats van de goedgekeurde KWPN-hengst Kane BFT van Brian Franken, een zoon van Bocellie, die bij ons ter dekking staat. Kane moet dit seizoen vijf maal worden gestart in de nationale competitie.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Twee tweede prijzen in Rouveen

Voor ons was het begin van buitenseizoen in Rouveen. Heraut werd gestart in de lage limietklasse en in deze zeer goede bezette rubriek wist de bruine al meteen fraai tweede te worden. De zoon van Bentley VDL had er duidelijk zin in en maakte zich groot.

In de competitie starten wij dit jaar de Bocellie-zoon Kensington. De bruine begon heel goed en mocht in de eerste omloop als tweede binnen komen. Dat mooie plaatsje wist hij echter niet te behouden, bij herkansing moest hij iets water bij de wijn doen en kwam uit op plaats vier, een goed begin voor deze  vierjarige hengst.  

Ons span Heraut en Anton werd tweede in de ereklasse tweespannen nadat er voor Anton in de ereklasse geen plaatsje bij de kopgroep in zat. 

Geplaatst in Concoursen

Kane BFT nu ook officieel gehuldigd als goedgekeurde KWPN hengst

Op 25 maart was Kane BFT, de hengst van Brian Franken die bij ons ter dekking staat, al geslaagd voor zijn examen maar gisteren werd hij tijdens het officiële eindexamen gehuldigd. Wij hebben de hengst bij deze presentatie voorgereden en dat leverde een fijn applaus op.

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Kane BFT goedgekeurd

Gisteren heeft de hengst Kane BFT van fokker Brian Franken, die door ons werd getraind, zijn eindexamen afgelegd. De hengst presenteerde zich heel goed en werd dan ook met mooie cijfers ingeschreven waarbij zowel front als looplust een 8 opleverden. Daarnaast behaalde hij drie maal een 7,5 en twee maal een 7. Wij feliciteren Brian Franken met dit mooie fokkerssucces. 

Lees meer ›
Geplaatst in Concoursen

Lord Arie ster verklaard

Op de KWPN-hengstenkeuring in Ermelo brachten wij de zwarte driejarige hengst Lord Arie, een zoon van de grotemaat Hackney-hengst Sir Arie uit de stermerrie Desy-Bala (v. Vaandrager HBC) voor. Lord Arie, een telg uit de bekende Bala-stam, presenteerde zich ’s morgens heel goed en maakte zich deftig. Hij kreeg dan ook een uitnodiging voor het tweede selectiemoment in het middaggedeelte. Hij werd toen bekroond met het predicaat ster. Lord Arie heeft een stokmaat van 1.66. Aangespannen doet hij het ook goed en Lord Arie is te koop. 

Geplaatst in Concoursen

Urgent-zonen presteren internationaal bovenaan in de mensport

Improve (klik om te vergroten)

Vorig jaar verkochten wij Improve, een zoon van Urgent, nadat wij hem een paar wedstrijden hadden uitgebracht, naar Italië. De zwarte doet het daar heel best in de mensport. In handen van menner Jozsef Dibak werd hij onlangs Kampioen in Italië in het span. Improve komt uit Atricia, een sterdochter van Nando. Hij is gefokt door Wim Meuleman uit Holten. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Bezoek van de Menvereniging Bathmen

Afgelopen donderdag hadden wij leden van de Menvereniging Bathmen op bezoek. Met veel plezier hebben wij onze paarden getoond aan de mensen van deze naburige menclub. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen

Fiderose nu sportmerrie

Vorige week behaalde onze elite merrie Fiderose (Patijn uit Side Rose keur preferent van Manno, fokker Jan Gast uit Almelo) het predicaat sport. Fiderose presenteerden wij destijds voor Jan Gast op de keuring maar ook aangespannen. Deze zeer enthousiaste fokker, die in 2015 is overleden, behaalde hele mooi successen met Fiderose en Jan beleefde heel veel plezier aan zijn fokproduct. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen, Jaaroverzicht, Keuringen

CH Blaricum – Intens derde en span reservekampioen

Op het mooie concours in Blaricum wist Intens, de elitedochter van Urgent, in  een goed bezette limietklasse de derde plaats te behalen. Lees meer ›

Geplaatst in Concoursen